Letroumaulin
Image default
Recreation / Food

HACCP thermometer

Gebruikt u een HACCP thermometer voor uw handmatige controles? En wilt u weten of deze nauwkeurig meten? Dan is het wenselijk om het meetinstrument te laten kalibreren. Vanuit de HACCP richtlijnen is het kalibreren ook verplicht. U toont daarmee aan dat uw product veilig zijn voor uw klanten. U garandeert daarmee de voedselveiligheid.

Handmatige controles met de HACCP thermometer

Eén van de kernpunten van de regels van HACCP is temperatuur. Alle bedrijven die werken met levensmiddelen moet de veiligheid van de consument kunnen garanderen. En daarmee ook de wijze van consumering. Op ieder bedrijf dient een hygiënecode aanwezig te zijn. Daarin staat hoe er omgegaan moet worden met de producten. Hoe wordt er gemeten en hoe wordt er geregistreerd en gedocumenteerd. Voldoet u aan de richtlijnen van de hygiënecode dan voldoet u ook automatisch aan de strenge richtlijnen van HACCP. 

Om de temperatuur te kunnen controleren en beheersen is het voor bijvoorbeeld de grootkeuken essentieel om gebruik te maken van een HACCP thermometer. De HACCP thermometer kan ingezet worden voor de eenvoudige temperatuurcontrole. De registraties worden ook daarvoor ook nog steeds handmatig uitgevoerd. Essentieel is dat de HACCP thermometer van diens kwaliteit is dat de meting uiterst nauwkeurig worden weergegeven in het display.

HACCP thermometer of geautomatiseerde oplossingen

De oplossing is beide. Voor de temperatuurregistratie is een geautomatiseerde controle ideaal voor de continu bewaking van:

  • Werk- en opslagruimtes
  • Koel- en vriescellen
  • Toonbanken
  • Vitrines
  • Ovens en warmhoudkasten
  • Bakwanden
  • Bestel- en vrachtwagens

U heeft met de geautomatiseerde oplossing 24/7 controle over diverse grootheden binnen uw bedrijf. U kunt daarvoor kiezen voor het temperatuurregistratie systeem TempCube of TempWeb. De meetresultaten worden automatisch in de cloud geschoten en kunnen direct online weergegeven worden. Worden de vooraf ingestelde grenswaarden overschreden wordt een u per sms of e-mail gealarmeerd. U kunt direct reageren op eventuele storingen. Ook de rapportage zijn direct uit te draaien, zodat u bij controles kunt laten zien dat u een gesloten registratie heeft. 

Met de handmatige HACCP thermometer kunt u de kerntemperatuur van uw producten meten. Op product niveau is de HACCP thermometer een uiterst geschikte oplossing. Wanneer u controle wilt over diverse grootheden binnen uw bedrijf kunt u kiezen voor een geautomatiseerde oplossing.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Food/Thermometers.aspx