Letroumaulin
Image default
Recreation / Food

Enkele mogelijkheden om hoge kosten voor het dak te voorkomen

Het dak is een belangrijk onderdeel van iedere woning. Bij enkele gebreken zal het dak de woning niet voldoende meer beschermen. Enkel scheurtjes of barstjes in de dakbedekking kan al leiden tot grote schade aan de woning. Door het dak regelmatig te onderhouden, zullen beschadigingen voorkomen worden, zodat de woningeigenaar niet hoeft te kampen met vochtproblemen. Met een gratis dakinspectie zal een ervaren dakdekker het dak grondig inspecteren om de woningeigenaar op de hoogte te stellen van mogelijke beschadigingen.

Doordat alle soorten dakbedekking na verloop van tijd slijtage zullen ervaren, is het mogelijk dat het huidige dak toe is aan een renovatie. Zo levensduur van een bitumen daktype ligt tussen de 20 en 40 jaar, betonnen dakpannen gaan gemiddeld 30 jaar mee. Woningen met keramische pannen hebben geluk, hierbij is de levensduur 50 tot 100 jaar. Echter zal de bedekking na deze jaren niet meer water- en winddicht zijn, waardoor de bescherming onvoldoende is.

Waarom is het dak onderhouden belangrijk?

Een regelmatig dakonderhoud zal beschadigingen, die hoge kosten met zich meenemen, voorkomen. Door het dak de juiste verzorging te bieden, zal het dak zich in topconditie bevinden. Na dit onderhoud zal het dakoppervlak nieuw ogen en de woning optimaal beschermen.

Wat zijn de voordelen van dak onderhouden?

  • Hoge kosten voor reparaties of renovaties voorkomen
  • Slijtages worden snel opgemerkt
  • Een fris en schoon uiterlijk.
  • De maximale levensduur van de dakbedekking bereiken

Wat zijn de gevolgen van een slecht onderhouden dak?

Beschadigde dakbedekking zal regenwater niet voldoende tegen kunnen houden. Ook daken met mosgroei kunnen leiden tot daklekkage, doordat het (regen)water in het dakoppervlak zal dringen. Dit zal zich voortzetten in vochtproblemen binnenshuis, waarbij er in koude winters vorstschade zal ontstaan.

http://economy.nl

Gerelateerde artikelen

Soorten kozijnen

Wat is het eigenlijk, sportvoeding?

Vitaal het hele jaar door