Letroumaulin
Image default
Recreation / Food

Een virtuele wereld in 2080

Een virtuele wereld in 2080

Hoe zie jij de toekomst voor je? Als je de wereld zoals die er nu uitziet vergelijkt met een aantal eeuwen terug, dan merk je dat er een hoop veranderd is. De mobiele telefoon, het internet en de moderne vervoersmiddelen had men zich toen nooit kunnen voorstellen. Toch zijn al die producten tot stand gekomen in de loop van tijd. Misschien dat het allemaal in de  toekomst nog gekker kan. Een virtuele wereld in 2080 is in ieder geval goed mogelijk.

Vliegende auto’s

Over een paar decennia is de verwachting dat alles virtueel is. Daardoor is het goed mogelijk dat auto’s voortaan niet perse op de weg hoeven te blijven. Want ook in de lucht kun je als autobestuurder aan de hand van virtuele vliegroutes je aan verkeersregels houden en zien waar je je precies bevindt. Best handig als je dan bijvoorbeeld vanuit Delft een dagje naar Groningen wil. Dan ben je er ongetwijfeld binnen een half uur vliegen!

 

Iets realistischer

Misschien zijn de vliegende auto’s net iets te gek voor je.  Meer  realistisch voor 2080 is een virtuele wereld waarbij je bijvoorbeeld bij een zorginstelling jezelf kan aanmelden via een digitale receptie. Ook is het realistisch dat we in de toekomst virtueel school lessen kunnen volgen. Met een bril lijkt het net alsof je in een klaslokaal fysiek aanwezig bent.

Realistisch of niet, eén ding is zeker: de tijd verandert continu. En de kans is groot dat veel veranderingen die in de toekomst plaats zullen vinden gepaard gaan met virtuele activiteiten. Op die manier hoeft men bijvoorbeeld niet fysiek aanwezig te zijn. En dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel van niet fysiek aanwezig te hoeven zijn is dat je meer tijd overhoudt verplichtingen en natuurlijk ook vrije tijd voor jezelf. Het nadeel is dat sociale contacten hierdoor sterk verminderen. 

In de toekomst gaat er een hoop veranderen. Kan jij ook niet wachten totdat je via een virtuele receptiejezelf kunt aanmelden bij je afspraak?

https://www.economy.nl/

Gerelateerde artikelen

HACCP thermometer

Enkele mogelijkheden om hoge kosten voor het dak te voorkomen

Nieuwe kledingstijl