Letroumaulin
Image default
Recreation / Food

Ondernemers van de oude generaties vergeten het belang van online activiteit

Ondernemers van de oude generaties vergeten het belang van online activiteit

Ben je een ondernemer die nog van de oude generatie is? Dan is het heel goed mogelijk dat je niet veel begrijpt van het internet en de vele trends die het de afgelopen jaren met zich mee heeft gebracht. Dat is volkomen begrijpelijk. De meeste ondernemers die bij de Generatie BabyBoom of X horen,  hebben daardoor geen eigen website. Zij verkopen hun producten of diensten alleen via fysieke winkels. Wat is zijn de voor- en nadelen van een website laten bouwen?

Het grootste voordeel van een eigen website is de bereikbaarheid die je daarmee vergroot. Wanneer je als ondernemer ook online actief bent, zul je merken dat je afzet daardoor ook stijgt. Op het internet is vrijwel iedereen de hele dag bereikbaar. Daardoor komt men dagelijks allerlei producten tegen via hun mobiele telefoon zonder daar de deur voor uit te hoeven. Vooral bij de jongere generaties is dat het geval.

Natuurlijk heeft een eigen website niet alleen maar voordelen. Voordat je tot het besluit komt dat je een website laten maken wil, is het goed om te weten dat het veel werk met zich meebrengt. Want je bent online alleen maar goed te vinden als de site voldoet aan allerlei eisen en als je zoekmachineoptimalisatie goed is geregeld. Als ondernemer hoef je dat gelukkig niet altijd zelf te regelen. Tegenwoordig zijn er genoeg online marketingbureaus die daar graag bij helpen. Het voordeel daarvan is dat je meer tijd overhoudt voor de andere verplichtingen rondom je bedrijf. Het nadeel is dat het je meer geld kost. Maar als je je bedenkt dat het meer oplevert dan het daadwerkelijk kost, dan is de keuze snel gemaakt.

De oudere generaties met een eigen onderneming zijn opvallend minder actief op het internet dan jonge starters. Ook voor de oudere is het ten alle tijden om niet het belang van online activiteit rondom je onderneming te vergeten.


https://www.edit4u.nl/

Gerelateerde artikelen

Een virtuele wereld in 2080

Chocolade relatiegeschenken

Stop met de tijdrovende klus