Letroumaulin
Image default
Recreation / Food

Steeds makkelijker leven

Tegenwoordig zijn we altijd maar op zoek naar manieren om ons leven makkelijker te maken. Door de vooruitgang in de technologie wordt dat ook mogelijk gemaakt. Dingen waar we vroeger heel erg ons best voor moesten doen om het te bemachtigen, hebben we nu in een handomdraai bemachtigd.

Neem bijvoorbeeld het nieuws. Vroeger kwam het nieuws bij mensen door iemand die het laatste nieuws omriep, vaak iemand die bij de koning hoorde. Daarna kon door de boekdrukkunst sneller informatie verspreidt worden. Dit werd gedaan door boeken. Veel later kwam door diezelfde boekdrukkunst de krant. Dan kon er binnen 24 uur nieuws aan de man worden gebracht. Dat was een grote vooruitgang tot eerst, waar men soms dagen- tot wekenlang moest wachten op nieuws. Met de komst van de radio kon nieuws nog sneller verspreidt worden, wat erg handig was in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Daarna kwam de televisie, waar men door middel van het journaal snel op de hoogte kon komen. En dat brengt ons tot de dag van vandaag, waar men met een app wanneer het bericht gebeurt, al op de hoogte kan zijn.

Maar dat is niet de enige manier waarop ons leven makkelijker gemaakt worden. Het zit m ook in hele praktische dingen. Bijvoorbeeld in het achteruit inparkeren. Tegenwoordig kan dat erg eenvoudig met een achteruitrijcamera set. Vroeger moest je echt zelf achteruit kijken, of zelfs iemand uit de auto laten gaan om je te gidsen welke beweging je moest maken. Zelfs het installeren is makkelijker geworden, met de draadloze achteruitrijcamera.

Ons leven is dus ontzettend veel makkelijker geworden. Dit betekent dat we ook veel luier worden. Maar betekent ook weer dat we geprikkeld worden om voor nog meer dingen een oplossing te vinden. Op de vraag; is het goed dat alles makkelijker wordt? is het antwoord dan ook genuanceerd.

http://www.vanzwitserland.nl/