Letroumaulin
Image default
Recreation / Food

Stop met de tijdrovende klus

Na de financiële crisis van 2008 werd het veel lastiger om nog geld te kunnen lenen. Een onderneming starten werd sindsdien een stuk lastiger. Het werd veel moeilijker om geld te kunnen lenen bij een bank, je kon niet meer met een goed idee binnen komen lopen. Met een beetje onzekerheid is de kans op een lening al bijna verdwenen. Gelukkig is 2008 alweer een lange tijd geleden en zijn er andere mogelijkheden bovenwater gekomen waarmee je toch kapitaal kunt verzamelen voor het starten van je onderneming. Veel nieuwe ontwikkelingen, maar crowdfunding lijkt toch wel een van de meest opvallende. Je gaat niet meer naar de bank, je gaat naar heel veel mensen. Bij crowdfunding vraag je geld aan een gigantische groep van mensen, zo wordt de kosten van lenen verspreid over een grote groep mensen. Wel moet je de mensen nog steeds kunnen overtuigen van je geweldige idee.

 

Veel ondernemers hebben hierdoor toch een droom onderneming kunnen starten met behulp van crowdfunding. Vele ondernemers met weinig ervaring op het gebied van ondernemer hebben dus ook een organisatie kunnen starten. Vaak zijn die organisaties gebouwd op een enkel primair proces en dat is vaak wat de ondernemer zelf heel goed kan, zoals het kunnen bouwen van zonnepanelen.

Maar er zijn nog meer taken dan alleen je primaire proces. Veel ondersteunende processen moeten ook worden uitgevoerd zoals de financiële administratie.

 

De financiële administratie is een grote en tijdrovende klus. Daarnaast moet het elke maand opnieuw en mogen er geen fouten in gemaakt worden. Stel je eens voor dat de salarisverwerking fout gaat en dat als gevolg een medewerker hierdoor een fout loonstrookje krijgt. Dat kan niet en zou niet mogen gebeuren. Toch is het risico groot op fouten wanneer je zelf alle administratie moet uitvogelen. Hulp in roepen of uitbesteden aan een loonservice is daarom een goed idee om deze soort taken te verwijderen uit je leven en daarmee veel tijd te besparen, en fouten.

http://www.cbbs.nl/

Gerelateerde artikelen

Allergische reacties op hondenvoer

HACCP thermometer

Wat te doen met deze tijd