Letroumaulin
Image default
Aanbiedingen

Wat is het verschil tussen ontwikkelaars, programmeurs en software-ingenieurs?

verschil software engineer en developer

Wat is het verschillen tussen ontwikkelaars, programmeurs en software-ingenieur?

Als functie kunnen ‘’softwareontwikkelaar’’,‘’programmeur’’ en ‘’software-ingenieur’’ aangeven waar een bepaald bedrijf naar wil toeschrijven. Sommige noemen ze ‘’software-ingenieurs’’, anderen noemen  ‘’ontwikkelaars’’ en anderen noemen ze ‘’programmeurs’’.

Bedrijven gebruiken vaak verschillende titels op basis van hoe competitief software en technologie ze denken te zijn. Over het algemeen wil ik zeggen dat de meeste toptechnologiebedrijven die software als hun kernproduct beschouwen, naar dit type persoon verwijzen als software-engineer. Waar ik heb gewerkt, waardeer ik software, maar ik denk dat het een ondersteunende functie is voor softwareontwikkelaars in een ander beroep (banken, wetenschappers, etc.). Bedrijven die de software zien en de nodige nadelen worden programmeurs genoemd. Nogmaals, dit is puur mijn persoonlijke observatie, er zijn geen harde gegevens, dus voeg alsjeblieft een beetje zout toe. Dus tenzij we het hebben over een specifiek bedrijf dat meerdere titels gebruikt (ik ken zo’n bedrijf niet), is er geen fundamenteel verschil tussen deze posities. Er zijn echter verschillen tussen programmeren, softwareontwikkeling en software-engineering, wat kan verklaren waarom sommige bedrijven de voorkeur geven aan een titel. Programmeren is de taak om voor mensen leesbare vereisten om te zetten in machinecode. De eigenlijke handeling van het schrijven van broncode is om de software in staat te stellen de beoogde functie uit te voeren. In die zin is het de taak op het laagste niveau in het softwareontwikkelingsproces. Softwareontwikkeling is het proces van het maken van software; te beginnen met het verzamelen van vereisten, het creëren van banen, sprintplanning, testen van programmeereenheden, integratietesten, bruikbaarheid / acceptatietests, enz. Het omvat een end-to-end ontwerp dat softwaresystemen als producten levert.

Software-engineering

Het is de meest uitgebreide van de drie. Het is de toepassing van informatica en wiskundige theorie in de uitvinding, ontwerp, onderzoek, ontwikkeling, onderhoud, verbetering en innovatie van software. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de software zelf, maar meer aandacht moet besteden aan het op te lossen probleem. Soms kunnen goede software-ingenieurs problemen oplossen zonder nieuwe code te schrijven. Soms betekent het oplossen van problemen het coördineren van de ontwikkeling van meerdere softwaresystemen die op complexe manieren op elkaar inwerken. Soms betekent software-engineering het verwijderen van code, het annuleren van services en het ontwerpen van het volgende te vervangen systeem. Maar wat voor functies ze ook bieden, beschouw jezelf altijd als een software-engineer.

Programmeur programmeren.

Softwareontwikkelaars ontwikkelen software.

Software-ingenieurs ontwikkelen softwaresystemen.

Het klinkt misschien leeg, maar dezelfde persoon draagt ​​vaak drie verschillende hoeden op verschillende tijdstippen. Het project moet een hoger en lager begrip hebben van het systeem dat u maakt om de ontwerpprincipes en vereisten te verbeteren. Het ontwikkelwerk wordt uitgevoerd bij levering van het softwareproduct, soms is er geen echte programmering voor nodig en kan het een simpel implementatieprobleem zijn. Programmeurs schrijven code. Als ik de documentatie met vereisten controleer en een architectuur of algoritme ontwerp dat kan uitbreiden en werken in het probleemgebied, ben ik een software-engineer. Ik ben een softwareontwikkelaar wanneer ik virtuele machines aanbied, programma’s implementeer en software ontwikkel met alle mogelijkheden (zowel gedistribueerd als single). Toen ik begon met het schrijven van programma’s die voldeden aan de eisen die ik als software-engineer stelde, was ik programmeur. Bekwame ingenieurs / ontwikkelaars / programmeurs zullen deze drie dingen op verschillende tijdstippen van de dag of week afhandelen. Ingenieurs / ontwikkelaars / programmeurs met slechte vaardigheden mogen slechts een of twee van hun functies in hun carrière vervullen. Deze definities impliceren dat programmeurs ontwikkelaars zijn, maar niet alle ontwikkelaars zijn programmeurs (dit is meestal het geval in DevOps).

Programmeur / programmeur is een technicus. Ze richten zich meestal op specifieke gebieden en proberen problemen op te lossen met behulp van code. Ze kunnen het hele programma zelf uitvoeren en vinden meestal de meest effectieve manier om specifieke functies te bouwen.

Ontwikkelaars / ontwikkelaars zijn anders omdat ze de hele levenscyclus van het product bestrijken. Ze krijgen eerst specificaties van verschillende stakeholders en proberen dan de beste manier te vinden om het stakeholderprobleem op te lossen. Vervolgens maken ze een architectuur voor hoe het programma werkt en schrijven ze het programma zelf of geven ze specificaties voor programmeurs. Ze werken ook aan het itereren van de applicatie en het oplossen van fouten.

Ingenieurs / software-ingenieurs zijn in wezen hetzelfde als ontwikkelaars, maar op grotere schaal. Wanneer ontwikkelaars aan specifieke programma’s of klanten werken, zullen ingenieurs zich concentreren op bedrijfstoepassingen of klantgroepen. Ze kunnen zich ook zorgen maken over de ondersteuning van de infrastructuur van verschillende programma’s die door ontwikkelaars zijn gemaakt. De manier waarop ze problemen oplossen en vervolgens ondersteuning bieden aan belanghebbenden is bijna hetzelfde.

Het hangt ervan af of je onder de indruk bent. Als je met een vriend bent, ja, je bent gewoon een programmeur, dan heb je de mogelijkheid om voor het scherm te zitten en op toetsen te drukken. Heeft u een afspraak, dan bent u software engineer. We kunnen geen echte ingenieurs worden genoemd, want in tegenstelling tot bijvoorbeeld civiel-ingenieurs, als we een fout maken en niemand sterft, herstellen we de fout gewoon en herschikken.

In de praktijk is er geen verschil tussen banen die met deze voorwaarden zijn gemarkeerd, hoewel sommige banen (zoals het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics) verschillende termen gebruiken om de complexiteit van het uitgevoerde werk en de omvang van het toegewezen werk te onderscheiden. Houd er rekening mee dat BLS geen categorie software-ingenieurs heeft. Software-ingenieurs worden ook gebruikt voor vergeefs streven naar zichzelf, hoewel programmeurs niet bijzonder deskundig zijn, zijn ze meer denigrerend.

https://www.webdeveloper.today/2022/03/blogger-api-examples.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/development.html