Letroumaulin
Image default
Mode en Kleding

Tips voor het kopen van een nieuwe handtas

1. PASSEN
Het is net zo belangrijk een nieuwe handtas te passen als een spijkerbroek. Glijdt hij gemakkelijk over je schouder? Laat ze je lievelingsjas onflatteus torderen? Past hij bij je werk- en weekendgarderobe? Vergeet niet dat verschillende soorten tassen ook bij verschillende lichaamsvormen passen. Een te kleine tas kan je in vergelijking groter doen lijken, maar een lompe tote die je onder je arm schuift, kan ongewenste bulk aan je taille toevoegen. Peervormige dames kiezen best voor kortere schouderbanden, rugzakken of handzame stijlen (vermijd zadeltassen als je die van jezelf wilt minimaliseren!) terwijl appelvormen lengte kunnen toevoegen met stijlen met langere riemen – probeer een bucket bag. Online bestellen? Kijk uit naar modellenfoto’s om maat en riemlengte te controleren.

2. HET KAN LONEN OM EEN BEETJE GEDURFDER TE ZIJN
Zwart is een betrouwbare kleurkeuze, maar als je een tas zoekt die je elke dag kunt dragen, denk dan eens aan bruintinten, grijstinten, marinekleuren of metallic tinten – die passen net zo makkelijk in je zomer- als wintergarderobe en geven je dagelijkse ensembles een vleugje je ne sais quoi. Pas wel op met crèmekleurige en witte tinten – kleuroverdracht zou wel eens de doodsteek voor je kunnen worden. Wees ook niet bang om met trends te experimenteren – kies gewoon verstandig. Denk aan klassiek met een twist: metallic ringgrepen en bucket bags worden klassiekers voor je garderobe.

3. GROOTTE IS BELANGRIJK
Een tas kopen in de winkelstraat? Neem een meetlint mee – het is de enige manier om zeker te zijn dat je kostbare lading past (noodbanaan en al). Online bestellen? Controleer de afmetingen – en het gewicht – je zou verbaasd zijn hoeveel gewicht metalen beslag kan toevoegen. Meet je huidige handtas op, zodat je een basislijn hebt waarmee je kunt vergelijken. Als je last hebt van rug- of schouderklachten, is dit het moment om een kleinere tas te kopen. Koop een Tardis-achtige draagtas en de verleiding om er alles in te gooien behalve het aanrecht ‘voor het geval dat’ kan moeilijk te weerstaan zijn, dus wees dapper en investeer in een tas die net groot genoeg is voor (het eigenlijke) essentiële…