Letroumaulin
Image default
Bedrijven

Huisdieren zijn leuk maar denk er goed over na

In de meeste huishoudens is wel een huisdier te vinden. Huisdieren zijn enorm geliefd. Van jong tot oud iedereen kan veel plezier aan een huisdier beleven.  Als je besluit om een huisdier aan te schaffen is het belangrijk om de voor- en nadelen goed af te wegen. Een huisdier in huis is leuk maar brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. In deze tijd van de pandemie worden er veel huisdieren aangeschaft als troost voor de kinderen om toch nog wat te doen te hebben. Of dit voor de dieren over een tijdje ook een goede keuze is geweest zal nog moeten blijken. Het is dus verstandig om vooraf te bedenken of je de verantwoordelijkheid aankan want na aanschaf kan je niet meer terug. Geef ook nooit een huisdier aan iemand cadeau. Het lijkt misschien leuk maar de ontvanger kan er misschien wel helemaal niet voor zorgen. Populaire huisdieren zijn: Vissen, katten, honden en knaagdieren.

Honden

In ons land leven bijna twee miljoen honden als huisdier. Ze worden niet alleen als gezelschapsdier gehouden maar worden ook ingezet voor professionele doeleinden. Te denken valt dan aan blindengeleidehonden, politiehonden en reddingshonden. In de loop der jaren zijn er veel verschillende rassen gefokt en daaruit zijn de meest uiteenlopende honden ontstaan. Honden zijn over het algemeen heel sociale dieren. Ze stammen af van de wolf en van nature zijn ze gewend om in groepjes te leven. Honden staan bekend om hun goede reukvermogen, ook hun ogen en oren zijn enorm goed ontwikkeld. De meeste honden hebben vlees als hun favoriete eten. Tijdens het uitlaten zitten de meeste honden aan de lijn. Een halsband hond is dus een eerste vereiste als je voor een hond kiest. Natuurlijk zijn er ook losloopgebieden maar je hond aan de lijn is een stuk veiliger voor je eigen hond maar ook voor anderen.

Hondenrassen

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel hondenrassen in ons land aanwezig. Natuurlijk zijn er de bekende rassen zoals de labrador de herder en de Jack Russel. Maar de wat onbekendere rassen verschijnen ook steeds meer in het straatbeeld. De Franse bulldog is daar een mooi voorbeeld van. De meeste mensen vallen als een blok voor hun schattige kop met de ogen die je doordringend aankijken. Maar ook voor de Franse bulldog geldt dat het een hond is die een veilig thuis verdient. Een bulldog slaapt veel maar als hij wakker is dan kan hij flink actief zijn en spelen met een bal is dan zijn favoriete bezigheid.