Letroumaulin
Image default
Woning en Tuin

Maak jouw eigen terrasoverkapping

Wil je jouw buitenruimte voorzien van een terrasoverkapping? Dan is het goed om te bekijken welke materialen je hiervoor nodig hebt. Je kunt hiervoor onder andere gaan kijken naar de polycarbonaat platen. Deze platen zijn bestand tegen een groot aantal invloeden, wat het mogelijk maakt om jarenlang te kunnen genieten van de stevigheid van het materiaal. De eenvoudige montage zorgt ervoor dat je de klus ook eenvoudig kunt gaan realiseren. Met enige kennis van het materiaal weet je zeker dat dit de beste keuze gaat zijn voor jouw klus en kun je de aankoop snel doen.     

 

Polycarbonaat bestand tegen hoge temperaturen

Polycarbonaat platen staan bekend om hun stevigheid. De stevigheid wordt gerealiseerd door hoe de plaat gemaakt wordt. Het komt namelijk van thermoplastisch polymeer. Dit materiaal is bestand tegen temperaturen tussen de -30 en 120 graden Celcius. Alle temperaturen hierboven zorgen ervoor dat je de platen kunt bewerken tot een vorm die jij wenst te hebben. Dit maakt het wel relatief brandwerend. Tevens is het flexibel materiaal. Je kunt het namelijk buigen voor een betere bevestiging. Tot zekere hoogte kun je er dus alles mee doen zonder dat je aan de slag hoeft te gaan met andere materialen.

 

Veiligheid dankzij de sterkte geboden

Met de polycarbonaat platen heb je een materiaal in handen dat vrijwel overal tegen bestand is. Het is 250 keer steviger dan glas, waardoor je beschadigingen niet zomaar aan kunt treffen op de materialen. Dit zorgt ervoor dat je ook direct veiligheidsbeglazing hebt in jouw overkapping. Hiervoor kies je de transparante platen. Je kunt ze ook in andere kleuren aanschaffen, waardoor er minder licht doorgelaten wordt. Als je echter wel wilt genieten van de zomer, kan een doorzichtige plaat een betere uitkomst gaan bieden en kun je jouw terrasoverkapping helemaal naar wens maken.

 

De juiste afmetingen in handen

Je kunt de platen altijd op maat laten maken. Bekijk hiervoor welke afmetingen je nodig hebt. Zo kun je voor de standaardmaten gaan, maar ook afwijkende maten aanschaffen. Een professional zal dit altijd voor jou uit kunnen voeren. Zo kun jij direct aan de slag met het plaatsen van de platen en hoef je niet eerst nog de goede afmeting te maken. Door alles zo goed mogelijk te bekijken en de specificaties op een rij te zetten, kun je alles altijd naar wens krijgen en is het genieten van de terrasoverkapping die je hebt gemaakt.   

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Een omgevallen boom, wat kun je ermee?

Ga voor lampen van HK Living

Helemaal van nu: tafels van marmer