Letroumaulin
Image default
Bedrijven

Koolstoffilter voor water kopen of liever een andere regenfilter

Als u op zoek bent naar een geschikte koolstoffilter om water te filteren, kunt u deze in de webshop van ECOSENSE kopen. Een koolstoffilter is een waterfilter met actieve koolstof. Terwijl het water door de filter loopt, wordt de actieve kool geactiveerd. De positieve lading kan passeren, maar de negatieve deeltjes of de verontreinigingen in het water hechten zich aan de filter. Daardoor eindigt u met zuiver water dat geschikt is om bijvoorbeeld uw kleren mee te wassen. In de webshop van ECOSENSE kunt u trouwens ook een SystemAir-filter kopen om lucht te zuiveren.

Waarvoor kunt u gezuiverd regenwater gebruiken?

Door een koolstoffilter of een andere regenfilter te kopen die uw water zuivert, kunt u regenwater voor een aantal zaken gebruiken zonder dat er beschadiging van uw leidingen optreedt. Wanneer u uw toilet doorspoelt met gezuiverd regenwater heeft dit geen negatief effect op de sanitaire voorzieningen en de leidingen. Met ongezuiverd regenwater daarentegen zou er na een tijd wel beschadiging kunnen optreden. Ook planten krijgen graag zuiver regenwater, omdat dit minder zout en kalk bevat dan kraanwater. Tot slot kunt u zelfs uw kleren wassen met zuiver regenwater. Van zodra de onaangename geuren en bacteriën uit het water zijn verwijderd is dit water namelijk perfect te gebruiken en merkt u nauwelijks verschil met kraanwater. Let wel op, want dat wil niet zeggen dat u er zomaar van kunt drinken.

Andere soorten regenfilters

Naast een koolstoffilter bestaat er ook nog een voorfilter en een fijnfilter. Deze twee houden de onopgeloste vuildeeltjes tegen, terwijl de koolstoffilter vooral focust op geuren, smaken en bacteriën verwijderen. Stel dat u regenwater effectief drinkbaar wilt maken, kan dat met behulp van membraanfiltratie, maar dat is momenteel vooral weggelegd voor drinkwaterbedrijven. Wilt u meer doen dan enkel regenwater filteren, kijk dan zeker eens verder op de website van ECOSENSE. U kunt er namelijk ook een SystemAir-filter kopen om de lucht in uw woning of bedrijf te zuiveren.

Bestel via de webshop

Op de webshop van ECOSENSE vindt u een uitgebreid aanbod aan filters. U kunt er zowel een koolstoffilter voor water als een SystemAir-filter kopen. Wie nood heeft aan zuiver water, heeft namelijk vaak ook nood aan zuivere lucht. Ontdek het assortiment en laat u overtuigen door hun expertise.

https://www.hrshop.be/nl/koolstoffilter-regenwater/