Letroumaulin
Image default
Banen en opleidingen

De valkuil van online solliciteren

 

Tegenwoordig wordt online solliciteren steeds populairder; het is snel gebeurt en je hoeft geen postzegels te kopen en naar het postkantoor te gaan om de brief te posten. Heel aantrekkelijk natuurlijk, maar wat is de hinderlaag van het elektronisch solliciteren?

Als eerste kunnen we stellen dat de kwaliteit van online sollicitaties van een laag niveau zijn. Mensen gaan onzorgvuldig te werk; dit leidt tot een slordig en onduidelijke sollicitatie.

Ofschoon een informele schrijfstijl kenmerkend is aan internet, reduceer je je kansen in het hele sollicitatieproces. Probeer dus net zo serieus om te gaan met een online sollicitatie als dat je dit zou doen met een sollicitatiebrief op papier.

Als tweede hinderlaag zien we dat veel sollicitanten op vacatures postuleren waarvoor ze helemaal niet in aanmerking komen. Dit tot grote irritatie van werkgevers. Het internet is snel, dus is het aanlokkelijk om overal op te solliciteren, maar doe het dus niet!

Een derde punt is het belang van een professioneel ogend e-mailadres. Met een gek e-mailadres zul je niet snel serieus genomen worden. Een andere optie is een speciaal e-mailadres aan te maken alvorens je gaat solliciteren op Vacatures.

Mijn Jobat is een internetsite met meer dan 10.000 vacatures. Zet je cv op deze site en krijg passende betrekkingen in je mailbox. Op deze wijze komen geïnteresseerde werknemers naar jou toe.

Heb je al een baan, maar ben je op zoek naar iets nieuws? Een handige tip is om geen sollicitaties via je werkmail te versturen. Je wilt immers niet dat je baas of collega’s kunnen meegenieten van jouw sollicitaties en de antwoorden die je van betrekkende werkgevers krijgt. Gebruik het beste een privé e-mailadres voor al je sollicitaties.

En als laatste is het van belang om te weten hoe je een e-mail opstelt. Als onderwerp van je e-mail vermeld je de baan waarop je solliciteert en mogelijk een referentienummer. Vervolgens schrijf je een motivatiebrief als inhoud van de e-mail en als laatste voeg je je cv mee als bijlage.

curriculum vitae, Motivatiebrief, Opzegbrief

 

 

https://www.dergatsjev.be/search/label/HR

Gerelateerde artikelen

30 IT-gemeenschappen op Slack: kom binnen als je kunt!

System engineer vacatures

Knokke Heist vacatures