Letroumaulin
Image default
Sport

Zo koop je sport trofeeën voor de beste prijs

Een wedstrijd organiseren is onlosmakelijk verbonden aan het uitreiken van sportprijzen aan de winnaar. Sportprijzen zijn een manier om de prestaties van de deelnemers te eren. Tijdens de uitreikingsceremonie wil je dan ook een trofee uit kunnen reiken die waardering voor de geleverde prestatie reflecteert.

Tegelijkertijd heb je te maken met een budget waar je veel verschillende zaken van moet regelen. Je kunt dus niet te veel geld uitgeven aan sportprijzen. Met de tips hieronder leer je hoe je de beste trofeeën koopt met een fraaie uitstraling, zonder de hoofdprijs te betalen.

Een leverancier met eigen productie

Of je nu op zoek bent naar een bokaal, een kampioensschaal of een beker voor de voetbal, kies voor een leverancier met eigen productiecapaciteit. Dat scheelt in de kosten omdat de leverancier de prijzen niet in hoeft te kopen bij een producent. Alleen de ruwe materialen en aangezien de meeste sportprijzen van kunststof worden gemaakt liggen deze kosten een stuk lager.

Kies voor een leverancier in de buurt

Door te kiezen voor een leverancier voor een leverancier in de buurt betaal je minder aan transportkosten. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een sponsordeal af te sluiten met de leverancier waardoor je ook nog een aantrekkelijke korting kunt krijgen in ruil voor bijvoorbeeld een spandoek of reclamebord langs het veld.

Bestel in grotere oplagen

Voor een toernooi of wedstrijd met meerdere categorieën of klassen heb je meestal meer dan één gouden medaille nodig. En waarschijnlijk organiseer je meer dan één wedstrijd of toernooi per seizoen. Door meerdere prijzen per keer te bestellen kun je bij veel leveranciers een staffelkorting krijgen waardoor de stuksprijs per trofee een stuk lager wordt.

Met de bovenstaande tips kun je dan ook iedere trofee, ongeacht de prijscategorie, voor de meest scherpe prijs inkopen.