Letroumaulin
Image default
Management

Vanderbilt MBA

De Vanderbilt University Owen Graduate School of Management bestaat sinds 1969, maar het eerste voorstel van de universiteit voor een bedrijfsopleidingsprogramma kwam van de Board of Trust (BOT) in 1881. Zij noemden het de Commercial College Department. Er werd toen echter geen programma opgezet en het duurde tot het midden van de jaren vijftig voordat een programma bedrijfskunde werd aangeboden in het Department of Economics. Met de economische groei in Nashville en Middle Tennessee in die tijd, erkenden lokale zakenlieden, waarvan velen Vanderbilt alumni en BOT leden waren, de behoefte aan een formeel bedrijfsopleidingsprogramma om leiders voor het gebied op te leiden. Zij waren bezorgd dat te veel jonge zakenlieden in spe naar scholen in andere delen van het land zouden gaan en vervolgens in die regio’s zouden blijven.

 

Interieur van de Owen Graduate School

Er werd maar langzaam vooruitgang geboekt bij het vervullen van de behoefte; het idee werd bedacht tijdens de regering van kanselier Harvie Branscomb (1946-63) maar kwam pas tot uitvoering tijdens de regering van kanselier G. Alexander Heard (1963-82). Het BOT keurde de oprichtingsresolutie van de school goed op 5 mei 1967 en de activiteiten als de Graduate School of Management begonnen in september 1969 met twaalf faculteitsleden en zes studenten. De lessen werden gegeven in een gerenoveerd begrafenisgebouw, een geschenk van de heer en mevrouw David K. Wilson; hij was een van de betrokken zakenlieden uit Nashville, een Vanderbilt alumnus (’41) en een Vanderbilt BOT lid. Het gebouw kreeg de naam Alexander Hall ter ere van Henry Clay Alexander, een Vanderbilt alumnus (’23), een Vanderbilt BOT lid, en president van J.P. Morgan.

 

De eerste decaan, Igor Ansoff, had masters in engineering en in wiskunde en natuurkunde van het Stevens Institute of Technology; zijn PhD van Brown University was in toegepaste wiskunde. Hij was recent professor in industriële administratie aan Carnegie-Mellon, maar werkte voordien bij Lockheed, waar zijn specialiteit diversificatiestrategieën waren. Hij had ook geschreven en gepubliceerd over bedrijfsonderwijs en bedrijfsmanagement.

 

Het was onder leiding van decaan Samuel B. Richmond, een statisticus van Columbia University, die waarnemend decaan van Columbia Graduate School was geweest, dat de school werd vernoemd naar Ralph en Lulu Owen (1977). In 1930, twee jaar na zijn afstuderen aan de Vanderbilt University, werd Ralph Owen stichtend lid van Equitable Securities Corporation in Nashville. Tegen 1950 werd het bedrijf erkend als het op één na grootste investeringsbankbedrijf in de Verenigde Staten. Equitable kocht in 1949 en 1950 een meerderheidsbelang in American Express, en Owen werd voorzitter van American Express (1960-68). Na het overlijden van zowel de heer als mevrouw Owen schonken hun nalatenschappen 33,5 miljoen dollar aan de Owen School, naar men zegt de grootste schenking aan een Amerikaanse business school op dat moment. Dat bedrag bracht het totaal van hun giften op meer dan 62 miljoen dollar.

 

De Owen School groeide uit Alexander Hall, en haar nieuwe onderkomen werd voltooid in 1982. Management Hall is verbonden met een historisch gebouw, Mechanical Engineering Hall, dat een centrale binnenplaats omsluit en als thuisbasis dient voor het Executive MBA programma. Mechanical, gebouwd in 1888, was het eerste gebouw in Tennessee dat werd ontworpen voor het onderwijs van engineering.

 

In juli 2013 begon M. Eric Johnson zijn ambtstermijn als de Ralph Owen Dean en Bruce D. Henderson Professor of Strategy. Johnson was eerder Associate Dean voor het MBA-programma aan de Tuck School of Business van Dartmouth College, waar hij ook faculteitsdirecteur was van het Glassmeyer/McNamee Center for Digital Strategies en Benjamin Ames Kimball Professor of the Sciences of Administration. Hij begon zijn academische carrière aan de Owen Graduate School of Management van Vanderbilt, waar hij van 1991 tot 1999 doceerde. Als een van de jongste professoren die een aanstelling kreeg in de geschiedenis van de school, won Johnson twee keer de Dean’s Teaching Excellence Award toen hij bij Owen werkte.

 

Vanaf het begin van de planning voor wat later The Owen School zou worden, was het doel een graduate business school van “de hoogste professionele kwaliteit” te creëren met een tweejarig programma dat zou leiden tot een MBA.[6] De meeste studenten in de beginjaren waren jonge mannen uit Tennessee en omliggende staten, waarmee tegemoet werd gekomen aan de hoop van zakenmensen om getalenteerde mensen in de regio te houden, maar tegen 2008 hadden mannen en vrouwen uit de hele Verenigde Staten en uit internationale plaatsen The Owen School bezocht. Op dit moment is ongeveer 25 procent internationaal student en 33 procent vrouw. Recruiters van Amerikaanse en internationale bedrijven zijn op zoek gegaan naar de studenten, en de school heeft haar aanbod uitgebreid met gespecialiseerde masteropleidingen (in gezondheidszorg, financiën en accountancy), een Executive MBA-programma en een Executive Development-programma.

 

 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/