Letroumaulin
Image default
Zakelijk

Slimme tips bij het kiezen van kartonnen dozen

Verstuur jij regelmatig pakketten en ben jij op zoek naar de juiste kartonnen dozen? Dan is dit artikel voor jou. Want is er veel verschil tussen de verschillende modellen en exemplaren. De ene doos is de andere niet. En waar het ene model ideaal voor is, is het andere model helemaal niet geschikt. Daarom is het ook zo belangrijk om de juiste modellen te vinden. Als je verschillende soorten pakketten verstuurd kan het handig zijn om ook verschillende modellen boxen op voorraad te houden zodat je altijd het juiste exemplaar bij de hand hebt. Met onze tips doe je nooit meer een miskoop en heb je altijd het juiste model voor de juiste klus.

Stevigheid kiezen

Bij kartonnen dozen is het belangrijk om op de stevigheid te letten. Het aantal lagen waaruit de doos bestaat bepaalt de stevigheid van de doos. Voor het verpakken van lichte producten tot 10 kg heb je genoeg aan een standaard model dat bestaat uit een enkele golf laag. Zijn de producten die je wilt verplaatsen zwaar? Dan kun je kiezen voor een extra stevig model dat tot 30 kg kan dragen. Het zijn de modellen met een dubbele laag golfkarton. Deze zijn handig voor het verpakken van zware materialen zoals boeken en gereedschap. Er zijn zelfs modellen te krijgen die 6 of 12 flessen met inhoud kunnen dragen. Met het bijbehorende interieur dat ook van karton is gemaakt kun je zorgen dat de flessen elkaar niet raken, zodat ze niet stuk kunnen slaan tegen elkaar.

Maten kartonnen dozen

Er zijn heel veel verschillende maten kartonnen dozen die je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Je bepaalt zelf welke maat het beste past bij de spullen die je wilt verpakken. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met het draaggewicht en de hoeveelheid spullen die je in een exemplaar stopt. Het volproppen van een doos is niet handig. Zeker niet als je dan boven het maximale gewicht uitkomt. De kans dat het model dan gaat scheuren is groot. Wij raden aan om altijd een aantal centimeter ruimte open te houden zodat het exemplaar makkelijk te sluiten is. Mocht je nog veel ruimte over hebben dan kun je eventueel wat vulmateriaal gebruiken om de bovenkant af te dekken. Zo voorkom je dat de inhoud gaat schuiven.

Wanneer karton kiezen

Wanneer is het handig om voor kartonnen dozen te kiezen? Als je kiest voor stevigheid dan raden wij je aan om een kartonnen verpakking te kiezen. Dan weet je zeker dat je je producten goed verpakt. Daarnaast zijn de modellen van karton makkelijk te dragen en te verplaatsen.

Kartonnen dozen met logo en op maat

Als je wilt kun je kartonnen dozen op maat laten maken als de standaard verpakking niet voldoen aan je wensen. Zo kun je een model laten maken dat precies past bij jouw verpakking behoefte. Daarnaast kun je de modellen nog laten bedrukken met je logo voor extra herkenbaarheid en een professionele uitstraling. Of je kunt de link naar je website op het model vermelden. Dit laatste kan overigens ook bij verzendzakken.