Letroumaulin
Image default
Woning en Tuin

Helemaal van nu: tafels van marmer

Bij veel mensen staat er al eentje in de woonkamer, keuken of op een andere plek: een tafel van marmer. Marmer is al jaren hartstikke populair en het heeft er alle schijn van dat de populariteit nog lang niet af gaat nemen. Dat betekent dat het voor jou misschien ook wel een goed idee is om een marmeren tafel aan te schaffen. Die ziet er namelijk niet alleen ontzettend mooi uit, maar heeft ook allerlei praktische voordelen. Wat dit allemaal precies voor jou betekent, leggen we je allemaal uit in ons artikel over tafels van marmer.

 

Kies voor een eettafel, salontafel of bijzettafel

De ene tafel is de andere niet. Daarom past ook niet elke tafel uit het assortiment goed binnen je woning of bij je eigen smaak. Je kunt marmeren tafels daarom ook wel opdelen in drie verschillende categorieën: eettafels, salontafels en bijzettafels. Elke tafel heeft een ander formaat en een andere hoogte, waarmee er altijd een tafel is die past op de plaats waar jij hem neer wilt zetten.

 

Ook niet onbelangrijk: welke tafel je ook kiest, weet dat je overige meubels er altijd goed bij zullen passen. Marmer staat namelijk goed bij elk interieur. Of je nou klassiek woont of eerder modern, marmer staat zijn mannetje en verrijkt je interieur hoe dan ook. Dat geldt ook voor de stoelen die je bij de tafel wilt plaatsen. Deze kunnen van marmer zijn voor een mooi geheel. Stoelen van een ander materiaal brengen juist wat diversiteit, zonder dat dit er als losse onderdelen uit zal gaan zien.

 

Geniet van een lange levensduur en weinig onderhoud

Marmer is een van de meest duurzame materialen die je op dit moment bij een tafel kan krijgen. Dit zorgt voor een ontzettend lange levensduur van de tafel. Je kunt er dus nog jaren van genieten, zonder dat je op zoek hoeft naar een vervangende tafel.

 

Dit heeft ook als voordeel dat de tafel lang zijn oorspronkelijke staat behoudt. Marmer is kras- en slijtvrij, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor allerlei beschadigingen. Is je tafel per ongeluk toch vies geworden? Dan wrijf je deze zo weer schoon. Doordat marmeren tafels geïmpregneerd worden, ontstaat een waterafstotende laag. Vlekken en vuil trekken daardoor niet in de tafel, wat ervoor zorgt dat je tafel lang mooi blijft.