Letroumaulin
Image default
Aanbiedingen

De auto waar je van droomt

tweedehands auto verkoop

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Zoals de naam al aangeeft, is een auto een auto die op elk moment kan worden gedemonteerd en gerecycled. De auto wordt nu ouder. Na het begin van de eeuwwisseling is de gemiddelde levensduur van een auto minder dan 13 jaar. Vandaag, na gemiddeld 15 jaar, staan ​​onze auto’s op de vuilnisbelt.

In België is Febelauto verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van gesloopte en afgedankte auto’s. Het doel van Febelauto’s is om 95% van de ingezamelde voertuigen terug te halen. Vorig jaar verzamelde het inzamelcentrum van Febelauto meer dan 100.000 voertuigen. Twee jaar geleden waren dat er nog meer dan 160.000. Deze daling is te verklaren door de daling van de autoverkoop, maar ook de verlenging van de levensduur van de auto heeft een impact gehad op de daling van het aantal afgedankte auto’s. U weet misschien al dat het sloopbedrijf een sloopvoertuig heeft vernietigd en nog steeds nuttige onderdelen kan redden. Maar wat weet je nog meer?

… Kan een auto op twee manieren worden omgebouwd?

Dat is technisch en economisch. Als uw auto technisch compleet is, betekent dit dat de auto veel technische gebreken heeft en niet kan worden geproduceerd. Dit gebeurt meestal na een ongeval. Door het totale zuinigheidsniveau zijn de onderhoudskosten van een auto veel hoger dan de waarde van de auto. Daarom overtreft het geld dat u in de auto investeert de winst die door de verkoop wordt gegenereerd.

… Renault het merk is met het hoogste recyclingpercentage?

Van de 126.835 ingezamelde voertuigen is 13% van het merk Renault. De top vijf merken op de ranglijst zijn Volkswagen, Citroen, Peugeot en Ford. De top vijf is niet verrassend. Renault en Volkswagen staan ​​altijd aan de top van de best verkochte automerken van België. Citroën, Peugeot en Ford behoren ook tot hen.

… Heeft het wegdek ook invloed op het aantal gedemonteerde voertuigen?

België scoorde daar minder dan zijn buren. Een goed onderhouden wegennet heeft een positieve invloed op de levensduur van uw auto. Slechte wegen kunnen uw auto beschadigen. De kwaliteit van het Belgische wegennet heeft nog vaak veel tekortkomingen. De afgelopen jaren zijn er inspanningen geleverd om het wegenonderhoud te volgen.

… nieuwe technologieën voor auto’s indirect bijdragen aan beter onderhoud?

Dit maakt het bijna onmogelijk om een ​​auto in slechte staat te besturen. Voorheen kon je gemakkelijk een gaatje in de bodem van de auto openen om verder te rijden. Door de huidige technologie is dit niet meer mogelijk. Bij een storing stuurt de auto direct een signaal, bijvoorbeeld door middel van een symbool of waarschuwingsgeluid op het dashboard. Vanwege enkele gebreken zal de technologie zelfs voorkomen dat je gaat rijden, dus je moet naar de garage.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/2e-handswagens/