Letroumaulin
Image default
Meubels

Stapelbedden: fantastische kinderbedden voor kleine en grote gezinnen!

Stapelbedden zijn zo praktisch en leuk tegelijkertijd! Je kunt ze kwijt in iedere slaapkamer, waardoor er handig twee of drie kinderen in één slaapkamer kunnen slapen. Slapen met je broertje of zusje op één kamer geeft een heel andere dynamiek dan in je eentje op een slaapkamer. Het zorgt voor een hechtere band tussen de kinderen. Dat is als ouders zo mooi om te zien. En dat allemaal door kopen van een bed. Wat een stapelbed zoal niet kan doen! Binnen alle stapelbedden is er heel veel keuze in de verschillende designs. Ga samen met je kinderen op zoek naar een passend stapelbed om in de kinderslaapkamer neer te zetten. In dit artikel zullen wij de verschillende type stapelbedden voor je uitlichten.

Strak en modern: Scandinavisch ten top

Een veel gekozen en geprezen design zijn massief houten stapelbedden in een zeer strak en modern ontwerp. Het voordeel van dit type stapelbed is dat het zich makkelijk laat combineren met andere meubels. Het zal niet snel lelijk staan binnen de kinderslaapkamer. De neutrale kleuren zorgen voor een rustige slaapomgeving. Wanneer je het bed verder voorziet van leuke kinder dekbedovertrekken en de kamer verder voorziet van leuke accessoires, zoals muurbehang bijvoorbeeld, biedt de slaapkamer een heel rustgevende, maar toch ook leuke slaapplek. Deze afwisseling wordt gezien tussen een neutraal bed wordt door velen gezien als de beste oplossing. Als de kinderen namelijk ouder worden, hoeft er minder snel een nieuw bed worden aangeschaft door de neutrale kleuren! Het is dan makkelijker en goedkoper om het behang te veranderen of de slaapkamer te voorzien van andere accessoires die beter passen bij de leeftijd van je kinderen.

Trio stapelbedden: niet twee maar drie

Wist je dat er ook stapelbedden zijn die plek bieden voor niet twee maar drie kinderen? Dit worden ook wel trio of triple stapelbedden genoemd. Dit type bed is niet ontzettend hoog door er nog een 3e laag op te bouwen. Het is nog steeds een bed met twee verdiepingen. Echter is de benedenverdieping nu niet geschikt voor één persoon, maar twee personen. De afmetingen van het matras voor de benedenverdieping is dan ook niet 90x200cm zoals bij een eenpersoonsbed, maar 140cmx200cm. Bij dit type stapelbed moet je er op letten dat je kinderen die je beneden laat slapen, goed met elkaar overweg kunnen. Anders gaan ze veel ruzie maken, wat ten koste gaat van hun nachtrust. En ze chagrijnig en vervelend kunnen maken. Trio stapelbedden kun je vinden in diverse designs. Van een houten trio stapelbed in een effen kleur, metalen trio stapelbed tot een wit gelakt houten bed. Meestal zijn deze bedden alleen verkrijgbaar in effen kleuren en designs. Wanneer wenst en creatief bent, kun je met behulp van wat verf een wi trio stapelbed in een leuk themabed omtoveren. Waar je kinderen graag elke nacht in willen dromen.

Stapelbedden met bureau

Een andere bijzondere stapelbedden categorie die ik graag met jullie bespreek zijn stapelbedden die voorzien zijn van een bureau. Je zult wel denken, een bureau, maar hoe kan de onderste persoon dan fatsoenlijk slapen? Daar is iets ingenieus op gevonden. Zowel het onderste bed als bureau zijn namelijk uitschuifbaar. Daarnaast zijn deze stapelbedden vaak ook uitgerust met lades waarin je kleding kan opbergen. Dit type stapelbedden is echt enorm praktisch voor naar schoolgaande kinderen. Zo kunnen je kinderen in een klein huis, toch een aparte kamer hebben om hun huiswerk te maken. Echter zal een van de twee toch ergens anders naartoe moeten gaan om achter een bureau te zitten. Het bureau is namelijk geschikt voor één persoon. Daarentegen wordt alle ruimte in uw kinder slaapkamer toch optimaal benut met een stapelbed met uitschuifbaar bureau, kastjes en lades.

Themabedden

Naast de bovengenoemde opties is er nog een categorie stapelbedden die echt ontzettend leuk is. Dat zijn namelijk de themabedden. Zijn je kinderen verzot op Londen of kom je zelf uit Engeland? Wat is dan leuker om je kinderen in een Londense dubbeldekker te laten slapen. Of ga voor het brandweer thema waarmee je kinderen naast heerlijk kunnen slapen, ook nog eens echt voor brandweer kunnen spelen! 

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er mogelijkheden te over in het stapelbedden landschap. Wil je graag binnen één website al deze verschillende stapelbedden bekijken? Ga dan naar de stapelbedden van Emob.