Letroumaulin
Image default
Woning en Tuin

Dit is alles wat je moet weten over jacuzzi´s

 

Waarom je een jacuzzi zou moeten kopen is duidelijk. Een jacuzzi brengt je het hele jaar door totale ontspanning, is goed voor de spieren, bevordert een goede nachtrust en verveelt nooit. Daarom is het van groot belang dat je weet waar je op moet letten als je een jacuzzi wilt aanschaffen. Het aanbod is immers enorm. In dit artikel lees je er alles over, zodat jij nog jarenlang plezier van jouw jacuzzi (spa) hebt. Bij Elite wellness worden jacuzzi’s van hoge kwaliteit verkocht. 

De benaming

Met een spa en jacuzzi wordt hetzelfde bedoeld. Jacuzzi is een merknaam voor een spa. Een hottub is hetzelfde als een spa of jacuzzi. Daar waar een hottub oorspronkelijk van hout wordt gemaakt, is een spa van kunststof gemaakt. Ze zijn allemaal gemaakt om te ontspannen.

Welke soorten jacuzzi´s er zijn?

Behalve “vaste” jacuzzi´s zij er ook opblaasbare jacuzzi´s, waarvan de meeste vooral geschikt zijn voor gebruik in de zomermaanden en tot een buitentemperatuur van 5° Celsius. Sommige opblaasbare jacuzzi´s hebben een speciale technologie die voorkomt dat het water (en de leidingen en de pomp) niet bevriezen.

Een hottub wordt vaak houtgestookt.

Lekker zitten

De kwaliteit van de kuip is waarschijnlijk wel het belangrijkste onderdeel van de jacuzzi. De kuip moet dragend zijn. Informeer bij je leverancier hoe de kuip wordt ondersteund, waarbij schuim op de duur meer kans op vervormen geeft dan een sterke acryllaag.

Daarnaast moet de kuip natuurlijk ergonomisch en lekker zitten. Kun je behalve zitten, ook lekker languit liggen? Het is van belang of je voornamelijk met zijn tweetjes in de jacuzzi of dat het altijd ‘’volle bak’’ is. 

Stil en zuinig

Op een spa die veel lawaai maakt zit je niet te wachten, maar na een jaar lekker lang warm bubbelen ook niet op een hoge energierekening. Hoewel het voordeliger lijkt om de jacuzzi ´s nachts uit te schakelen, kun je dat beter niet doen. Het kost veel meer stroom om het ´s nachts afgekoelde water weer op temperatuur te brengen. Alleen als je je jacuzzi langer dan twee weken niet gebruikt, kun je die het beste in de vakantiemodus zetten.

Isolatie

Om geen onnodige warmte verloren te laten gaan, is een goede wandisolatie van de cover belangrijk. Gemiddeld biedt een 10 centimeter dikke laag een goede isolatie. Let er ook op dat de isolatiedeksel naar de zijkanten toe aflopend is, dan blijft het regenwater er niet op liggen. Ben je maar alleen? Zorg ervoor dat je ook alleen het deksel van de jacuzzi kunt tillen.

Voorkom een miskoop

Het is raadzaam je nieuwe jacuzzi bij een echte specialist aan te kopen, bijvoorbeeld bij Elite Wellness. Hier kun je terecht met al je vragen, voor een eerlijk advies én ben je gegarandeerd van een goede prijs-/kwaliteitverhouding.