Letroumaulin
Image default
Electronica en Computers

Welke metingen kunt u doen met een afstandssensor?

Het gebruik van een afstandssensor wordt op verschillende vakgebieden toegepast. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de bouwsector. Bij het bouwen van een huis moet uiteraard duidelijk zijn waar heipalen de grond in moeten en waar straks de fundering en de muren moeten komen. Ook bij grote objecten zoals een huis moet dat op de centimeter nauwkeurig. Datzelfde geldt voor het trekken van leidingen of het aanleggen van riolering. Dan kan een sensor die zeer nauwkeurig afstanden bepaalt heel handig zijn. Een rolmaat of duimstok voldoet immers niet.

Een sensor kan snel de juiste afstand bepalen

Met behulp van een digitale afstandssensor kunt u zeer nauwkeurig de afstand bepalen. Dat kan ook handig zijn bij het stofferen van een woning of als u wilt weten hoeveel vierkante meter de muren zijn zodat u weet hoeveel verf er nodig is voor een schilderbeurt. Daarnaast wordt de afstandssensor gebruikt in auto’s om de cruise control zijn werk te laten doen. De sensor moet auto’s detecteren zodat de auto automatisch afremt en er geen aanrijding plaatsvindt. In zelfrijdende auto’s, die wellicht deze 21e eeuw nog op de weg gaan verschijnen spelen deze sensoren uiteraard ook een belangrijke rol.

Wie levert dergelijke zeer nauwkeurige sensoren?

In België, maar ook in omringende landen kunt u een afstandssensor kopen bij of via DIS Sensors. Zij maken verschillende hulpmiddelen om afstanden te meten maar ook voor andere toepassingen zoals veiligheidssensoren en hoeksensoren. Meer informatie over het complete aanbod kunt u vinden op de website. Hier is ook een contactformulier beschikbaar. Dit kunt u gebruiken als u nog vragen heeft over de aankoop van een afstandssensor of een ander product dat dit bedrijf levert. Als u een offerte aanvraagt kunt u er op rekenen dat u hier snel een reactie op krijgt. Klanten buiten België kunnen gebruik maken van een distributeur in hun eigen land.

https://dis-sensors.com/be-nl/