Letroumaulin
Image default
Recreation / Food

Waarom een led paneel een goede aankoop is

Heb jij er al van gehoord? Een led paneel kopen is de trend van nu. Dit type verlichting is de manier om grote oppervlakten op een gemakkelijke en schone manier te verlichten, en ook nog eens heel veel geld te besparen. Om te snappen waarom dit type led verlichting zo handig is hebben wij drie van de belangrijkste speerpunten op een rijtje gezet.

Led verlichting gaat veel langer mee

 

Ieder soort lamp heeft zijn eigen levensduur. Zo gaat een gloeilamp maximaal 1000 branduren mee en gaat een halogeenlamp 1000 tot 5000 branduren mee. Een spaarlamp is al een stuk beter met ruim 5000 tot 10.000 branduren, maar de absolute koning onder de verlichting zijn led lampen. Dezen gaan maar liefst 50.000 branduren mee. Dat is dus 50x zo lang als een gloeilamp, en minimaal 10x zo lang als een halogeenlamp. Als je daar bij meerekent wat het kost om ze elke keer te vervangen is het niet moeilijk om te zien waarom led lampen zo veel geld op kunnen leveren.

Led lampen verbruiken veel minder energie

Maar dat is niet de enige factor waarom led verlichting zoveel kan besparen. Led lampen besparen zoals een led paneel verbruiken ook nog eens veel minder energie. In vergelijking met hun traditionele tegenhangers zijn ze 10x zuiniger. Dit is niet alleen fijn voor het milieu, maar zorgt ook nog eens voor een grote besparing in jouw portemonnee.

Per jaar bespaar je dus gemakkelijk 90% van je uitgaven aan verlichting. Als je hierbij optelt dat een led paneel dit gemakkelijk 15 jaar lang kan doen, terwijl een halogeen lamp tegen die tijd al 15 keer vervangen moet worden is de keuze snel gemaakt.

Een led paneel maakt geen zoemend geluid

 

Led verlichting zorgt niet alleen voor een financiële besparing, ook zorgt het voor meer gebruiksplezier. Een led paneel produceert namelijk geen hitte, knippert niet, en bovenal het produceert geen zoemend geluid. Waar mensen snel geïrriteerd raken door halogeenlampen zullen ze geen hinder ondervinden tijdens het gebruik van led lampen. Led lampen worden dan ook gezien als de belangrijkste ontwikkeling op het gebied van verlichting ooit.

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-paneel.html

Gerelateerde artikelen

Wat te doen met deze tijd

Steeds makkelijker leven

Een virtuele wereld in 2080