Letroumaulin
Recreation / Food

Tijdelijke opschorting verkoop van wijnen bij Wijnpromotor

Wijnpromotor de wijnspecialist

Wijnpromotor heeft voorlopig het verkopen van wijn op een lager pitje gezet. De wijnspecialisten waren compleet overbelast doordat er door de collega’s van Cavepromotor continue een beroep op hen werd gedaan. Om kwaliteitswijn te kunnen aanbieden moet je fulltime met wijn bezig kunnen zijn. Nu zijn de wijnspecialisten van Cavepromotor continue bezig met het adviseren over het bewaren en serveren van wijn. Opzich is dit heel nobel werk, maar de werkzaamheden bij Wijnpromotor kwamen hierdoor onder druk te staan.

Het bewaren van wijn mag niet onderschat worden evenals het serveren op de juiste temperatuur. Daarbij komt dat het effect van omgevingstrillingen vaak wordt onderschat waardoor de wijnen sneller ouderen dan gewenst. Verstandige wijnliefhebbers die niet kunnen beschikken over een wijnkelder doen er verstandig aan om de wijnen te bewaren onder optimale omstandigheden.  De luchtvochtigheidsgraad wordt hierbij vaak uit het oog verloren.

Een wijnbewaarkast is iets anders dan een koelkast. In tegenstelling wat veel mensen denken wordt er door Liebherr geen wijnkoelkast gemaakt. Liebherr is groot in koel- en vrieskasten, maar dit staat absoluut los van de wijnactiviteiten. Hiervoor heeft Liebherr een volledig aparte reeks wijnkasten ontwikkeld. Hierbij telt de behoefte van de wijnliefhebbers in een groot huis, maar ook op een appartement moet men wijn kunnen consumeren.

Om de luchtvochtigheidsgraad te kunnen meten, leveren de specialisten van Cavepromotor een digitale hygrometer mee. Zinvol om de luchtvochtigheidsgraad te meten, maar zinloos om de temperatuur in de kast te meten. De temperatuur die wordt aangegeven door een hygrometer is de temperatuur van de lucht en niet de temperatuur van de vloeistof in de wijnflessen. Om deze te meten zou je een kwikthermometer moeten plaatsen in een bakje met water om een idee te krijgen van de temperatuur in de flessen.

Heeft u op vakantie wijnen gekocht? Wees verstandig en bewaar deze onder optimale omstandigheden.